Tips voor het succesvol uitbreiden van een horecabedrijf naar meerdere vestigingen

March 28, 2024
|
5 minuten

Als financieel adviseur bij Consult&Co heb ik de kans gekregen om samen te werken met ondernemers die hun horecabedrijf willen uitbreiden naar meerdere vestigingen. In deze blog deel ik graag een aantal tips en inzichten die ik heb opgedaan tijdens een interview met de eigenaar van Moak Pancakes, Sten.

Tip 1: Zorg voor een solide financieel fundament

Een van de belangrijkste aspecten van het succesvol uitbreiden van een horecabedrijf is het hebben van een solide financieel fundament. Dit betekent dat je een goed inzicht hebt in je marges, personeelskosten, inkopen en andere financiële aspecten van je bedrijf. Werk samen met een ervaren financieel adviseur om hierin inzicht te krijgen en te sturen op je cijfers.

Tip 2: Streef naar continue innovatie

In de horecabranche is het belangrijk om jezelf voortdurend te blijven vernieuwen en innoveren. Dit kan betekenen dat je nieuwe producten of diensten introduceert, je menukaart regelmatig aanpast of zelfs nieuwe vestigingen opent met een ander concept. Blijf altijd kritisch kijken naar je bedrijf en denk na over hoe je jezelf kunt blijven onderscheiden van de concurrentie.

Tip 3: Werk samen met een betrouwbare financiële partner

Het is essentieel om samen te werken met een betrouwbare financiële partner die je kan adviseren en ondersteunen bij het uitbreiden van je horecabedrijf. Dit kan bijvoorbeeld een boekhouder of financieel adviseur zijn die gespecialiseerd is in de horecasector. Een goede partner zal je helpen bij het opstellen van een strategie, het analyseren van je cijfers en het nemen van cruciale beslissingen.

Tip 4: Creëer een frequent ritme van financiële rapportages

Om grip te houden op de financiën van je groeiende bedrijf is het belangrijk om regelmatig financiële rapportages te ontvangen. Plan bijvoorbeeld maandelijkse besprekingen met je financiële partner om de cijfers te bespreken en eventuele afwijkingen te identificeren. Zo kun je snel inspelen op veranderingen en tijdig bijsturen indien nodig.

Tip 5: Investeer verstandig en overleg met je financiële partner

Bij het uitbreiden van je horecabedrijf zal je vaak ook moeten investeren. Zorg ervoor dat je altijd een goed doordacht en realistisch investeringsplan hebt. Overleg met je financiële partner om feedback en advies te krijgen. Werk scenario's uit en beoordeel de risico's, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen.

Conclusie:

Het succesvol uitbreiden van een horecabedrijf naar meerdere vestigingen vergt een solide financieel fundament, continue innovatie, samenwerking met een betrouwbare financiële partner, regelmatige financiële rapportages en verstandige investeringen. Door deze tips in de praktijk te brengen, vergroot je de kans op succes en groei van je bedrijf.

Meer blogs

Tips voor het succesvol uitbreiden van een horecabedrijf naar meerdere vestigingen

In deze blog deel ik graag een aantal tips en inzichten die ik heb opgedaan tijdens een interview met de eigenaar van Moak Pancakes, Sten.

Financiële administratie in de horeca: tips voor groeiende zaken

Als horecaondernemer is het belangrijk om je financiële administratie goed op orde te hebben, zeker wanneer je wilt groeien naar meerdere vestigingen. In deze blog delen we enkele tips voor het efficiënt inregelen van je financiële structuur, zodat je grip houdt op je cijfers en je bedrijf kunt laten groeien.

Valkuilen in de financiële administratie – Tips van de experts

Bij Consult&Co komen we vaak dezelfde problemen tegen als we nieuwe klanten aannemen. In deze blog delen wij graag een aantal van deze valkuilen en geef ik tips om ze te vermijden. Want een goede financiële administratie is essentieel voor een gezonde bedrijfsvoering en het voorkomen van cashflow-risico's.

Innovatieve Financiële Dienstverlening voor MKB: Het Verhaal van Consult&Co

In de wereld van financiële dienstverlening voor het MKB zijn grijze haren en stoffige kantoren een bekend fenomeen. Maar één bedrijf besloot het anders te doen. Welkom bij Consult&Co, waar de traditionele aanpak van boekhouding en administratie plaatsmaakt voor innovatie, abonnementsstructuren en een full-service benadering.